navigatie overslaan

Op weg naar Pasen 2018

  • 2 minuten leestijd

Bezinning en Onvoorwaardelijke liefde

In het kader van de periode op weg naar Pasen 2018 heeft de werkgroep Stille Momenten uit Brinkdorp Den Ham dit jaar tijdens de 40-dagentijd de volgende activiteiten ontwikkeld: a. Zeven Stille Momenten: Onvoorwaardelijke liefde b. Hammer Bezinningswandeling (Nieuw).

De 40-dagentijd begint op de Aswoensdag. Wanneer je dan begint te tellen en de zondagen niet meetelt (zondagen zijn feestdagen omdat het de opstandingdag is) kom je precies bij Pasen uit! In de 40-dagentijd doen we dingen vaak net even anders. Door bezinning en door te vasten, richten we ons op God en onze naaste. We leven toe naar Pasen, het feest van de onvoorwaardelijke liefde. Dichtbij en ver weg bidden mensen om de onvoorwaardelijke liefde in hun persoonlijke leven of in de situatie in hun land. In Stille Momenten en een wandeling kunnen we elkaar hierbij tot steun zijn.

Naar goede gewoonte, wordt jaarlijks tijdens de 40-dagentijd wekelijks een “Stil moment” van een half uur gehouden, dit jaar vinden de Stille Momenten plaats in de Gereformeerde Kerk aan de Ommerweg 27 te Den Ham op de vrijdagavonden 16 en 23 februari en 9, 16 en 23 maart en op Witte Donderdag, die dit jaar op 29 maart valt. Aanvang: 19.30 uur.

Op vrijdagavond 2 maart is het Stille Moment in de Hervormde Kerk aan de Brink 4 in Den Ham. Het “moment” bestaat uit: schriftlezing, gebed, samenzang, een moment van Stilte en Passiemuziek.

Wandelen als vorm voor bezinning is zo oud als de Bijbel. Het is een goede manier om ergens bij stil te staan. Een ideale bezigheid voor de 40-dagentijd dus. Op 31 maart Stille Zaterdag gaan we tussen 14.45 uur en 16.15 uur samen 4 km wandelen en combineren dit met bezinning. Om 14.30 uur zal deze nieuwe Hammer Bezinningswandeling op gepaste wijze worden geopend. De Hammerbezinningswandeling is een samenwerkingsproject tussen de werkgroep Stille Momenten en IVN afdeling Den Ham-Vroomshoop.