Nieuwe fietsnetwerkkaarten en meer......

De laatste informatie voor iedereen die graag in Twente op de fiets stapt en gebruik maakt van het fietsnetwerk of andere routenetwerken in Twente

Fietsnetwerk Twente

Als fietser kun je vanaf nu het vernieuwde Fietsnetwerk Twente beleven. Het Fietsnetwerk Twente is het laatste jaar sterk verbeterd. Zo zijn knelpunten opgelost, nieuwe fietspaden geïntegreerd en zijn er mooie routes rondom steden aangelegd. Het fietsnetwerk bestaat uit ongeveer 2500 km aan elkaar gekoppelde routes, waarvan 500 km de Duitse grens overgaat. Op elk knooppunt vind je informatiepanelen en de routes zijn tweezijdig bewegwijzerd. In Twente komen de knooppunten ook vaak gecombineerd voor. Het begrip gecombineerde knooppunten wordt in de graphic op de kaart visueel toegelicht. Stel je eigen fietsroute samen door middel van knooppunten voor een ultieme Twentse belevenis.

Het vernieuwde Fietsnetwerk Twente bestaat uit twee kaarten, die te koop zijn bij de Tourist Info. Op de kaarten staan de knooppunten, een aantal bewegwijzerde themaroutes en bijzondere verhalen van fanatieke fietsers.

Mountainbikenetwerk

Het mountainbikenetwerk Twente bestaat uit ongeveer 700 km aan uitdagende mountainbikeroutes met vele singletracks. De routes hebben gekleurde pijlen. Startpunten zijn te herkennen aan het informatiepaneel. Volg de gekleurde routes van een startpunt, kies een verkorte route of fiets juist meerdere routes aan elkaar.

Paardrijnetwerk

Het paardrijnetwerk Twente bestaat uit ongeveer 1500 km aan elkaar gekoppelde routes en aparte ruiterpaden. Bij alle startpunten vind je een informatiepaneel en de routes zijn tweezijdig bewegwijzerd. In Twente komen de paardrijknooppunten ook vaak gecombineerd voor. Routes welke alleen geschikt zijn voor ruiters, worden in de bewegwijzering aangegeven met een cap. Bypasses voor menners aan de hand een wieltje. Het paardrijnetwerk brengt je langs de mooiste plekjes van Twente.

De kaarten zijn te koop bij de Tourist info te Den Ham.