Foto-expositie ‘overLeven’

prijs
gratis
locatie
Middendorpshuis, Den Ham

Met foto's van Marijke Talen over Joodse overlevenden uit de 2e wereldoorlog. Tentoonstelling van 21-04 t/m 30-05 2017. Tegelijkertijd ook een expositie van de Oudheidkundige Vereniging over Jodenvervolging en verzet in Den Ham-Vroomshoop.

Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan. Deze wens is uitgekomen met het boek ‘overLeven’ en de gelijknamige reizende foto-expositie.

Door haar gevoelige portretten laat Marijke je op indringende wijze kennismaken met de mensen uit haar boek. Zo zal de heer Siegfried van Maagdenburg (1932) tijdens de opening aanwezig zijn. Talen fotografeerde hem 70 jaar na de oorlog bij de Puntbrug in Vroomshoop, op dezelfde plek als waar de toen 13-jarige onderduikjongen de bevrijding beleefde. Meer info:www.fotografiemarijketalen.nl

Tegelijkertijd houdt de Oudheidkundige Vereniging een aansluitende expositie in het Middendorpshuis: “Jodenvervolging en verzet in Den Ham en Vroomshoop”.