Sagenfestival

prijs
€ 1,00 - € 2,00
locatie
Veenmuseum, Westerhaar-Vriezenveensewijk

Ook nu weer mooie en spannende vertelsels en verhalen met bijpassende muziek. Over het hele terrein verdeeld kunnen de bezoekers genieten van de gezellige sfeer.

Op zaterdag 23 september is het Veenmuseum ‘Vriezenveenseveld’ in Westerhaar weer het decor voor veel vertellingen, muziek en gezelligheid. Ook nu weer mooie en spannende vertelsels en verhalen met bijpassende muziek. Over het hele terrein verdeeld kunnen de bezoekers genieten van de gezellige sfeer.

In het winkeltje op dit terrein treft men Zuleika aan. Dit is verhalenverteller Helene Huizenga, die de luisteraars meeneemt over de hele wereld met haar sprookjes en sagen. Zij wordt bijgestaan door haar collega Margot Vermeulen. Harpiste Brechje Flake zorgt hier voor de muzikale omlijsting. Verteller Hidde Visser probeert weer zijn verhalen midden in de natuur te vertellen en de bezoeker kan hem vinden bij het eerste perron waar het treintje stopt.

Iets verder dan het winkeltje is het veenhuisje, waar Hennie Veldhuis de passant meeneemt in haar verhaal. Zij wordt af en toe bijgestaan door dwarsfluitiste Dianne Companje.

Nog even doorlopen en de bezoeker treft in of rond de boerderij Saskia Poel, die haar eigen geschreven spannende en mooie verhalen voorleest, zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Het verhaal voor de kinderen wordt daarbij in prentenboekvorm uitgegeven en Saskia hoopt dat zij op deze dag het rijk geïllustreerde boek kan presenteren. Een inkijkexemplaar ligt zéker klaar.

Op het terras is troubadour Henk Bogaard te horen, die zijn eigengemaakte originele gedichten zingt en zichzelf begeleidt op de gitaar.

Ook dit jaar kan de bezoeker op deze locatie weer een lekkere kop ‘Heksensoep’ kopen om warm te worden. Ingeschonken door de vriendelijke Sagenheks. Natuurlijk zijn hier een paar vuurkorven om warm te blijven als het weer niet meer zo zomers is. Ook kan hier koffie, thee, chocolademelk en limonade worden besteld en dan wordt het net even iets gezelliger met deze muziek.

De accordeongroep ‘De Jennechies’ uit Wierden is eveneens op verschillende locaties te beluisteren in deze nazomerse zaterdagavond, waardoor muziek en vertelling verweven worden.

De bezoeker van het Sagen Festival moet rekenen op een terrein waar stevig schoeisel het wandelen gemakkelijker maakt. Het pad langs de vertelplaatsen wordt nog beter verlicht dan vorig jaar, maar aan te raden is wel rekening te houden met hier en daar oneffenheden. Natuurlijk rijdt ook het treintje weer de hele avond om zijn passagiers op de gewenste plaats te brengen.

Het Sagenfestival is de aftrap van het theaterseizoen van Theater Turf. Het begint om 18.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De entree is € 2,00 voor volwassenen, basisschooljeugd betaalt een euro. De bezoekers worden ontvangen door twee in historische kledij gestoken gastvrouwen.

Tijd: van 18.00 uur tot 22.00 uur